Riihimäellä innokkaita seiväskoululaisia!

10.8.2018

Riihimäen Kiskon yleisurheilijat ovat saaneet seiväshyppykokemusta jo kolmen kesän ajan seuran järjestämässä Seiväskoulussa. Laji on kerännyt jopa 25 innokasta hyppääjää joka viikkoiseen seiväsharjoitukseen. Seiväskoulun vetäjinä toimivat Kiskon nuorisopäällikkö Anne-Mari Vallioniemi ja nuorisovalmennuspäällikkö Maarit Lindberg.

Hyppääjät on harjoituksissa jaettu kahteen ryhmään. Anne-Marin ryhmässä hyppääjät aloittelevat seiväshyppyä ja kisakokemusta löytyy toistaiseksi vähemmän. Pidemmälle edistyneet hyppääjät harjoittelevat Maaritin ryhmässä. Heiltä löytyy jo enemmän kisakokemusta ja seiväshypystä on tullut urheilijoille yksi tärkeä laji kesän kilpailukalenterissa. Ryhmän hyppääjät ovat saaneet hyppyvalmennusta säännöllisesti myös muun muassa Eemeli Salomäen seiväshyppyharjoituksissa.

– Seiväshyppy jää helposti vähemmälle harjoittelulle yleisurheilukoulussa. Sen vuoksi halusimme oman harjoituksen keskittyen pelkästään seiväshyppyyn. Lajia pidetään ohjaajienkin parissa vaikeana, vaikka lapset ovat varsin taitavia, kun he saavat seipäät käteensä ensi kertaa harjoituksissa, pohdiskelee Riihimäen Kiskon valmennuspäällikkö, Maarit Lindberg.

– Riihimäen Kiskon arvojen mukaan seurassa pyritään monipuoliseen harjoitteluun. Näin ollen seiväshyppyä ei sovi unohtaa lajivalikoimasta pois. Lajissa on mukana monipuolisen harjoittelun kaikkia elementtejä, juoksua, ponnistamista, kehonhallintaa, nopeutta, voimaa, räjähtävyyttä. Lajia voi suositella ehdottomasti kaikille, kertoo puolestaan Riihimäen Kiskon Nuorisopäällikkö, Anne-Mari Vallioniemi.

Hankitut seipäät tuhoutuivat tulipalossa – Seivästalli apuun

– Seurassa on määrätietoisesti hankittu seipäitä jo noin kolmen vuoden ajan, koska niitä ei ollut riittävästi. Saimme jo kasaan 20 seipään valikoiman, jolloin lasten oli helppo vaihtaa uuteen isompaan seipääseen taitojen karttuessa, eikä seipäiden välillä  ollut isoja hyppäyksiä. Valitettavasti vain tulipalo Peltosaaren yleisurheilukentällä tuhosi suurimman osan seuran käyttämistä seipäistä, harmittelee Lindberg. Onneksi Seivästalli oli aktiivinen ja osallistui myös rahallisesti korvaavien seipäiden hankintaan, näin saatiin kiireisesti hankittua nuorten suomenmestaruuskilpailuissa kilpaileville urheilijoillemme seipäät.

Ryhmän seiväshyppyharjoittelu on tuottanut hienoja tuloksia ja Kiskolaiset ovat joukolla hypänneet seivästä virallisissa kilpailuissa.  Lisäksi ryhmästä kaksi ensimmäistä hyppääjää lähtee tavoittelemaan oman ikäluokkansa SM-mitaleja seiväshypyssä.

Seiväskouluja pian jo 20 eri puolilla Suomea

Seivästallin tavoitteena onkin, että seurat eri puolella Suomea ottaisivat rohkeasti seiväshypyn viikottaiseen lajiohjelmaansa. Paikallisia seiväskouluja on viime talvena järjestetty peräti 18 eri paikkakunnalla ympäri Suomea. Seiväshyppy on viime vuosina ollut kovassa nosteessa. Berliinin EM-kilpailuissakin on peräti 5 seiväshyppääjää mukana. Samoin nuorempien ikäluokkien kansainvälisissä kilpailuissa on ollut tänä vuonna seiväshyppääjiä aiempaa enemmän. Näissä nuorissa onkin meidän tulevaisuuden 5 metrin naishyppääjät sekä 6 m mieshyppääjät.

Nostetaan rimaa korkeammalle!

Seiväskoulun päätöskisassa oli oikein suuri joukko nuoria. Urheilijat saivat Seivästallin t-paidat ja lippikset palkinnoksi kesän uurastuksesta.