Seiväshyppyleiri Pajulahdessa: Uusia taitojen opettelua ja yhteishenkeä

14.4.2024

Seiväshyppääjien pyramidi 📷 Anton Kunnas

Olosuhteet kohdillaan

Liikuntakeskus Pajulahdessa järjestettiin Tunkelon säätiön tuella seiväshyppyleiri 13–15-vuotiaille urheilijoille. Leiri tarjosi nuorille ainutlaatuisen tilaisuuden harjoitella parhaissa olosuhteissa ja parhaiden harjoituskumppaneiden kanssa ilmaiseksi.

"Oli kivaa leirillä, ja Pajulahdessa on hyvät olosuhteet", kertoo Netta. "Vaikka tuntuukin oudolta hypätä korokkeelta, oli tosi hyvä leiri. Ja hyvää jälkkäriä", Taika lisää.

Leirin aikana urheilijat oppivat paljon uutta seiväshypystä ja harjoittelusta. He harjoittelivat erityisesti kuoppaan vientiä, juoksua ja voimistelua. He keskustelivat myös hyppypäiväkirjoista ja treenipäiväkirjoista, jotka auttavat heitä seuraamaan kehitystään.

"Opittiin paljon uusia harjoitteita, varsinkin kuoppaan vientiin liittyen", Kaapo sanoo. "Tehtiin paljon juoksuharjoitteita ja voimistelua. Oli kiinnostavaa keskustella hyppypäiväkirjasta ja treenipäiväkirjasta", Samu lisää.

Yhteisöllisyys ja toisilta oppiminen

Leirillä oli tärkeää myös yhteisöllisyys ja toisilta oppiminen. Urheilijat nauttivat yhteisistä harjoituksista ja siitä, että he voivat oppia toisiltaan.

"Tullaan uudestaan syksyllä. Toivottavasti taas uusia liikkeitä ja uusia juttuja seipään kanssa. Olisi kiva voimistella rekillä paljon ja lisää rampilla hyppäämistä", Samu toivoo.

Huippuolosuhteet ja henkilökohtaisten valmentajien ja vanhempien rooli

Leirille osallistuvat vanhemmat ja valmentajat painottivat huippuolosuhteiden merkitystä nuorten urheilijoiden motivaation ja kehityksen kannalta. Leirin rooli nuorten kasvussa oli myös tärkeä, ja valmentajien esimerkki ja uusien näkökulmien tarjoaminen koettiin arvokkaaksi.

"Hyvä että valmentajilla on rento ote, mutta kuitenkin tekemisen meininkiä. Pientä vikinää on merkki siitä, että ollaan tehty töitä. Pieni kilpailu antaa aina hyvää asennetta", eräs valmentaja toteaa.

Leirivalmentajat olivat tyytyväisiä urheilijoiden motivaatioon ja asenteeseen. He toivovat, että leirillä opitut asiat auttavat nuoria urheilijoita kehittymään ja saavuttamaan tavoitteensa.

"Oli antoisaa vetää leiriä näin motivoituneille urheilijoille", Henriikka sanoo. "On aina kiva vetää leiriä motivoituneelle porukalle, ja toivottavasti näistä nuorista tulee Suomen tulevaisuuden seiväshyppääjiä", Anton lisää.

Mutta tarina ei lopu tähän!

Seiväshyppyleiri Pajulahdessa on vain yksi askel kohti nuorten urheilijoiden unelmia. Heillä on edessään vielä paljon harjoittelua ja haasteita. Mutta leireillä saadut kokemukset ja opit antavat heille vahvan pohjan tulevaisuutta varten. menestykselle.

Lopuksi haluamme kiittää kaikkia, jotka tekivät Seiväshyppyleirin Pajulahdessa mahdolliseksi:

  • Tunkelon säätiötä tuen tarjoamisesta
  • Liikuntakeskus Pajulahtea erinomaisista harjoitusolosuhteista
  • Valmentajia heidän omistautumisestaan ja asiantuntemuksestaan
  • Henkilökohtaisia valmentajia ja vanhempia heidän tuestaan ja kannustuksestaan
  • Ja tietysti kaikkia nuoria urheilijoita heidän innostuksestaan ja kovasta työstään!

Yhdessä voimme tehdä seiväshypystä entistäkin suositumman ja menestyksekkäämmän lajin Suomessa!

Jutun kirjoittajat: Kimmo Kantosalo, Anton Kunnas, Henriikka Könönen

Samu Tulasalon tyylinäyte rampilta hypättynä 📷 Anton Kunnas